Μπορεί παλαιότερα να βλέπαμε υαλοπετάσματα ( συνεχόμενες γυάλινες επιφάνειες ) μόνο σε εξαιρετικά μοντέρνα και ψηλά κτίρια που λειτουργούσαν ως γραφεία,

όμως τα τελευταία χρόνια συναντάμε αυτή την πρακτική σε διαφόρων ειδών κτίρια ( εμπορικά, γραφεία) , ακόμα και σε σπίτια, όπου ζητούμενο είναι η μέγιστη αξιοποίηση του φωτός.

Τι είναι τα υαλοπετάσματα;

 

Τα υαλοπετάσματα δημιουργούν γυάλινες προσόψεις στα κτίρια, προσφέροντας υψηλή αισθητική σε ένα ιδιαίτερα μοντέρνο αποτέλεσμα.

Αποτελούνται από ένα σύστημα ειδικών διατομών αλουμινίου (κάναβο) με ενισχύσεις στηρίξεως από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τόσο οι διατομές αλουμινίου όσο και τα στηρίγματα τους υπολογίζονται, ώστε να αντέχουν στα ίδια φορτία, στις έντονες καιρικές συνθήκες και στον σεισμό.

Τα υαλοπετάσματα αλουμινίου, τα οποία είναι τα πλέον δημοφιλή και αξιόπιστα, αποτελούν μια σύνθετη κατασκευή, με σκελετό από αλουμίνιο στον οποίο εφαρμόζουν οι γυάλινες προσόψεις και τα πάνελ.

Παλαιότερα, τα υαλοπετάσματα χρησιμοποιούνταν μόνο στους εξωτερικούς χώρους των κτιρίων, όμως τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται και σε εσωτερικές κατασκευές.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι επιτρέπουν σε όλο το φυσικό φως να εισέλθει στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στη μέγιστη ασφάλεια του κτιρίου.

 

         

 

Εκτός από τα κλασικά υαλοπετάσματα, μεγάλης πρακτικής σημασίας και ευρείας χρήσεως είναι και τα κυψελωτά υαλοπετάσματα,

στα οποία η συγκράτηση των υαλοπινάκων στα πλαίσια γίνεται με ειδική δομική σιλικόνη, οπότε δεν είναι ορατό το αλουμίνιο παρά μόνο το τζάμι στην όψη.

Τα Eco υαλοπετάσματα αποτελούν, επίσης, μια εξαιρετική επιλογή, αφού προσφέρουν άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες για εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριο.

 

Πλεονεκτήματα :

 

  • Προσφέρουν ηχομόνωση και θερμομόνωση
  • Χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση
  • Ανθεκτικότητα - Στιβαρότητα κατασκευής
  • Μεγάλη ποικιλία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
  • Συνεργάζονται με συστήματα για πόρτες εισόδου, παράθυρα κ.α
  • Γρήγορη κατασκευή - προσιτό κόστος